School Vest loopt uit voor Roparun

Posted on jan 15, 2019

Het Roparunteam van School Vest heeft nummer 348.

“Weet je wat misschien een leuk idee is, meelopen met de Roparun”, bedacht iemand bij School Vest. Onze school draagt elke vorm van sport een warm hart toe en wanneer dat ook nog eens voor een goed doel is, dan is dat helemaal mooi. Dus waarom niet?

Roparun is het goede doel dat al sinds de oprichting verschillende projecten ondersteunt die te maken hebben met de ziekte kanker. Een doel waar de deelnemers allemaal wel een persoonlijk verhaal bij kunnen vertellen. Dat maakt het vele werk een stuk lichter.

In het begin van het schooljaar hebben de leerlingen al een alternatieve Roparun gelopen. De kinderen van groep 1 tot en met 6 liepen rondjes in het Merwesteynpark en de leerlingen van groep 7 en 8 liepen van school naar de Merwelanden en weer terug. Dat was sowieso een geweldige dag, samen met de ouders van de kinderen. Het bedrag dat we die dag hebben opgehaald was helemaal ongelooflijk, de kinderen hebben samen EUR 14.000,00 bij elkaar gerend. Het blijft niet alleen bij lopen. Tijdens de Kerstviering verkochten we hapjes en drankjes, we organiseren twee keer een bingo en in maart houden wij in het Dolhuis een popquiz avond waar alle opbrengst naar het goede doel gaat. Daarnaast hebben wij ook nog 2500 loten à EUR 2,50 te verkopen voor de Roparun loterij.

Een streefbedrag heeft het Team School Vest niet, elke euro die ze kunnen bijdragen is er één. En daarnaast is het ook een project wat naast geld nog meer oplevert: “Uiteindelijk wil je de kinderen meegeven dat het goed is om iets voor een ander te doen, dat het leven niet alleen draait om zoveel mogelijk speelgoed.”

Wilt u Team School Vest steunen?

Kijk dan op www.roparun.nl : School Vest heeft teamnummer 348 of kijk op de speciale Facebookpagina RoparunteamSchoolVest