School Vest zoekt een nieuwe schooldirecteur

Posted on mei 21, 2024

De gedreven professionals van School Vest zoeken een koersvaste aanvoerder met een heldere communicatiestijl en een hands-on mentaliteit die stevig in zijn schoenen staat, knopen durft te hakken en zijn waardering voor het team niet onder stoelen of banken steekt. We zoeken een schooldirecteur met lef die samen met het energieke team en de ouders de ingezette ontwikkelingen kan verstevigen en vanuit deze sterke basis de volgende stappen in toekomstbestendig onderwijs kan zetten. 

Als directeur van School Vest krijg je de kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze 390 leerlingen, samen met een toegewijd team van ongeveer 40 onderwijsprofessionals. Jouw team bestaat uit leerkrachten, vakspecialisten, onderwijsassistenten, administratief personeel en een technisch assistent, die allen gedreven zijn door een passie voor onderwijs en streven naar het beste voor onze leerlingen.

De afgelopen jaren heeft School Vest een indrukwekkende transformatie ondergaan. Door de versterking van de didactische kwaliteit met DPL/EDI en de implementatie van de Kanjermethode voor een nog beter pedagogisch klimaat, hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt waar we trots op zijn. Het is onze ambitie om deze vooruitgang te blijven stimuleren en uit te bouwen en daarom zijn we op zoek naar een inspirerende leider die de focus behoudt op de uitvoering van onze kwaliteitsagenda, zoals vastgelegd in het school- en Koersplan.

Een onderdeel van ons Schoolplan is de verdere ontwikkeling van een professionele cultuur. Onze nieuwe leider zal de professionele dialoog met collega’s voeren, duidelijkheid bieden en bereid zijn om consequenties te verbinden aan de gestelde eisen. Soms schuurt het een beetje, maar dat kan jij goed hebben. Ook ben je ook een empathische leider die oog heeft voor het welzijn van het team en bereid is om ondersteuning te bieden wanneer dat nodig is. Je begrijpt dat het belangrijk is om waardering te tonen en regelmatig positieve feedback en complimenten te geven aan je teamleden.

School Vest maakt deel uit van de Dordtse Schoolvereniging, een kleine vereniging die volop kansen biedt voor eigen initiatief en ondernemerschap. Als directeur heb je veel invloed op het beleid en de mogelijkheid om zelfstandig te handelen. We zijn een hands-on organisatie die veel zelf doet, maar ook niet terugschrikt om externe deskundigheid in te huren wanneer dat nodig is om ervoor te zorgen dat we de juiste beslissingen nemen. Jouw stevige bijdrage wordt dan ook ten zeerste gewaardeerd in ons team.

Ook is het belangrijk dat je met regelmaat overleg hebt met de collega’s van de kinderopvang en de peuterspeelzaal om een lopende leerlijn te realiseren en organisatorische zaken af te stemmen.

 

Dit ben jij

Jij bent de inspirerende leider die vertrouwen en verbinding centraal stelt. Je weet jouw team te enthousiasmeren, uit te dagen en te motiveren vanuit een sterke band. Het stellen van duidelijke kaders en het bewaken van prioriteiten zijn jouw tweede natuur.

Enkele belangrijke punten:

  • Idealiter heb je ervaring met het leiden van onderwijsteams en begrijp je hoe beleid de dagelijkse praktijk in de klas beïnvloedt.
  • Inschrijving in het schoolleidersregister is een pluspunt, maar als dat nog niet het geval is, ben je bereid de nodige opleidingen te volgen.
  • Het is goed om te weten dat we zowel ervaren als startende directeuren, adjunctdirecteuren, bouwcoördinatoren of projectleiders uitnodigen om te solliciteren

 

Dit zijn wij:

School Vest bevindt zich in een prachtig, ruim schoolgebouw in het hart van Dordrecht. Wij dagen onze leerlingen uit om hun zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te vergroten. Vanaf groep 4 beschikken alle leerlingen over een eigen Chromebook. Naast een sterke focus op basisvaardigheden bieden we veel mogelijkheden voor sport, cultuur (Vest is museumschool), remedial teaching en onderwijs voor meerbegaafde leerlingen.

Wat wij jou bieden:

  • De functie is ingedeeld in salarisschaal D12 (Cao PO).
  • Het betreft een functie van +/- 36 uur per week.
  • Je krijgt een jaarcontract met de uitdrukkelijke intentie om dit om te zetten in een vast dienstverband.
  • We bieden coaching en ruime scholingsmogelijkheden. Of je je nu wilt specialiseren of je kennis wilt verbreden, de Dordtse Schoolvereniging ondersteunt je om je talent zo goed mogelijk te ontwikkelen.
  • De indiensttreding is voorzien op 1 augustus 2024.

 

Tot slot: onze leerlingen

Ook de stemmen van onze leerlingen zijn gehoord en gewaardeerd in de zoektocht naar onze nieuwe schooldirecteur. Ze geven waardevolle inzichten in wat zij belangrijk vinden in een leider.

Onze leerlingen zien de directeur als iemand die betrokken is bij de dagelijkse gang van zaken, zij het soms op afstand. Ze waarderen het als de directeur de klas binnenkomt om iets te delen of gewoon om te observeren. Het feit dat de directeur beschikbaar is tijdens de pauzes en af en toe een praatje maakt, wordt ook op prijs gesteld.

Wat betreft hun verwachtingen van de nieuwe directeur, benadrukken de leerlingen het belang van goed luisteren en het serieus nemen van hun ideeën en zorgen. Ze willen dat de directeur open staat voor overleg en transparant is over veranderingen binnen de school. Ook benadrukken ze dat de directeur streng mag zijn, maar niet té streng, en dat er aandacht moet zijn voor verbeteringen zoals het organiseren van de overblijf en het verminderen van stress rondom Cito-toetsen.

Bovendien delen de leerlingen hun enthousiasme over School Vest, met zijn ruime en lichte omgeving, gevarieerd lesaanbod en ondersteunende leerkrachten. Ze waarderen de Kanjer-training, maar geven aan dat er ruimte is voor verbetering en variatie.

Kortom, de leerlingen zijn actief betrokken bij de school en kijken uit naar een directeur die hun stem serieus neemt en de school verder kan ontwikkelen op een manier die past bij hun behoeften en verwachtingen.

Enthousiast geworden?

Graag zien we je reactie tegemoet voor woensdag 22 mei 2024. Je cv en motivatiebrief mag je sturen naar mevrouw Pien Verwilligen, bestuurder. Mailadres: p.verwilligen@dsvag.nl.

Wij kijken uit naar je reactie en verwelkomen jou graag als nieuwe collega!

Informatie

Heb je nog vragen of wil je graag meer weten over deze vacature? Neem contact op met Pien Verwilligen of kom op afspraak gerust bij ons langs. We leiden je graag rond in onze mooie school.

  • De gesprekken vinden – onder voorbehoud- plaats op 5 en 12 juni 2024. We zouden het namelijk erg prettig vinden om de procedure in juni 2024 af te ronden. Let op! Kwaliteit gaat voor snelheid, dus we nemen de ruimte die nodig is om tot een goede match te komen.
  • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.